AIKIDO + JUDO + KARATE = JIUJITSU


Jiujitsu zelfverdediging en vechtsport:

Jiujitsu is de voorloper van Judo, Karate en Aikido, en combineert de technieken van deze 3 vechtsporten in één zelfverdedigings sport.

trainingen 3x per week in de sporthal van Berlare, einde Kerkwegel recht over de kerk

KAART tangu ryu Jiujitsu judo karate aikido BERLARE

Jiujitsu Self-defense - Martial arts - Vechtsport

DOJO SPORTHAL BERLARE.

De vechtsport en zelfverdedigings sportclub voor de regio Berlare, Overmere, Zele, Oudegem, Schoonaarde, Wetteren, Dendermonde, Lokeren, Wichelen, kalken, Laarne, Schoonaarde enz…

Tengu Ryu legende, Spirit of the Samurai !


Spirit of the Samurai  
TenguFight

Yamabushi of 'Monniken die zich hadden teruggetrokken in de bergen' zijn aanhangers van een boedistische sekte uit de 10de eeuw. Zij volgden een filosofie die ontstond rond 700. Zij aanbaden niet één godheid, maar vooral de ontelbare hogere geesten van Shinto of Kami.

Iedere boom, iedere steen, iedere berg of rivier, zelf een dode kan Kami worden.

TenguArmour1small
Niet de zaak zelf, maar de geest ervan wordt vereerd. Alle Japanners, wie ze ook zijn, behoren tot Shinto; hoewel zij ook andere religies kunnen aanhangen. Shinto is een heel eenvoudige religie van eerbied voor de natuur. Het leven zelf wordt vereerd in al zijn vormen. Alle Japanse krijgskunsten steunen zwaar op deze Kami-filosofie.
Sommige Yamabushi oefenden zich in krijgskunsten om hun lichaam en geest te versterken.De volkse verbeeldingskracht wees hen soms magische krachten toe, zoals bijvoorbeeld de kunst van het vliegen. Vermoedelijk ligt dit bijgeloof aan de basis van de Tengu-legende in de Japanse folklore.
tengua1
Tengu zijn mythologische wezens die zich in een vogel kunnen transformeren. Sommige wezens hebben vleugels (Ko-tengu of 'kleine' tengu), anderen lijken op kraaien (Karasu-tengu), soms hebben ze een hele lange neus (Konsha-tengu).

De hoofd Tengu of Sojobo heeft een embleem met een waaier van zeven pluimen.  Ze waren ongeëvenaarde meesters in de krijgskunsten. De legende zegt ook dat zij hun kunst van het zwaardvechten leerden aan Minamoto no Yoshitsune (1159-1189). Hij is gekend als de beroemdste en heldhaftigste man in Japan, het prototype van alle Samurai.  
In 1872 werd hun filosofie officieel onderdrukt. Pogingen om ze opnieuw leven in te blazen zijn tot op heden volledig mislukt.


Tengu_Armour2


Sluit

Deze website maakt gebruik van cookies en andere technologieën. Door op deze website te blijven stemt u in met het gebruik hiervan.


JiuJitsu
JiuJitsu is een vechtsport en zelfverdedigings sport die de verschillende technieken van JUDO, KARATE én AIKIDO combineert.
Deelnemen?
Een gratis kennismaking van 3 weken kan gevolgd worden vóór de inschrijving. Je hoeft hiervoor niet af te spreken maar komt gewoon naar de sporthal net voor de start van een training en je mag direct meetrainen gedurende 3 weken alvorens te beslissen om in te schrijven.


TRAININGSDAGEN

- MAANDAG van 19:00 tot 20:30 u >> iedereen: kadetten (9-14j), tieners én volwassenen

- DONDERDAG van 20:30 tot 22:00 u >> training alleen voor tieners (>14j) én volwassenen

- ZATERDAG van 16u30 tot 18u00 >> iedereen: kadetten (9-14j), tieners én volwassenen

meer info op http://www.tenguryu.beSitemap


CONTACT
Aangezien de Sensei’s buiten de trainingen ook nog ander werk hebben
(en’s avonds Jiujitsu trainingen geven in Berlare en Gent) kan u hen best bereiken VIA MAIL op ObscureMyEmail

Slider play pause