AIKIDO + JUDO + KARATE = JIUJITSU


Jiujitsu zelfverdediging en vechtsport:

Jiujitsu is de voorloper van Judo, Karate en Aikido, en combineert de technieken van deze 3 vechtsporten in één zelfverdedigings sport.

trainingen 3x per week in de sporthal van Berlare, einde Kerkwegel recht over de kerk

KAART tangu ryu Jiujitsu judo karate aikido BERLARE

Jiujitsu Self-defense - Martial arts - Vechtsport

DOJO SPORTHAL BERLARE.

De vechtsport en zelfverdedigings sportclub voor de regio Berlare, Overmere, Zele, Oudegem, Schoonaarde, Wetteren, Dendermonde, Lokeren, Wichelen, kalken, Laarne, Schoonaarde enz…

het ontstaan van ons logo!


logo tenguryu Berlare.jpg logo tenguryu Berlare 2


De Geschiedenis van een Logo


Badge tenguryu Berlare 3.jpg


Het originele testontwerp bevat het basissymbool van de Veelzijdigheid van Jiu Jitsu. Het gebruikte lettertype is President. Dit voorontwerp is nooit echt gebruikt, met 1 uitzondering: een document-stempel. Het symbool is echter door de ontwerper tot zijn persoonlijk merkteken gemaakt.

Badge tenguryu Berlare 4.jpg
Dit ontwerp is het eerste gebruikt door de  Club. Het werd voor het eerst gedragen als badge door alle trainende leden. Blijkbaar heeft de club een grote voorraad want het wordt heden ten dage nog steeds gedragen.
Het symbool van Veelzijdigheid is kleiner geworden, maar andere elementen zijn toegevoegd om het logo een origineler uitzicht te geven. De Tengu-vogel met zijn 7 staartveren symboliseert de Kami-filosofie,  respect voor de natuur. Het wijs ook naar de originele Yawara-technieken uit het historische Japan. De Japanse helm (tekening op basis van een wapenrusting van het tosei gusoku-type uit de Edo-periode, ca. 1700) en de katana zijn een eerbetuiging aan de samurai. The oorlogszuchtige Japanse rode zon staat in scherp contrast met het grondidee van Jitsu "een vermeden gevecht is een gewonnen gevecht".

Badge tenguryu Berlare 5.jpg


Een 6-tal jaren geleden kreeg de originele badge een ietwat mooier en pseudo-modern uitzicht. Het werd vooral gebruikt als briefhoofd bij belangrijke briefwisseling, en voor publiciteits-documenten.Badge tenguryu Berlare 5.jpg
Gezien het niet erg geschikt was als briefhoofd werd het vrij snel aangepast naar zijn huidig modern uitzicht. De helm verdwijnt, maar de Katana - symbool voor de samurai - blijft. De zonnestralen uit de Japanse oorlogsvlag verdijnen ook. De opgaande zon blijft uiteraard. Het Veelzijdigheidssymbool wordt blauw in contrast met de zwarte Tengu, duidelijk om esthetische redenen.
 


LOGO 2015
logo-2015_tengu-ryu_jiu-jitsu_Berlare d

Wordt vervolgd...


Sluit

Deze website maakt gebruik van cookies en andere technologieën. Door op deze website te blijven stemt u in met het gebruik hiervan.


JiuJitsu
JiuJitsu is een vechtsport en zelfverdedigings sport die de verschillende technieken van JUDO, KARATE én AIKIDO combineert.
Deelnemen?
Een gratis kennismaking van 3 weken kan gevolgd worden vóór de inschrijving. Je hoeft hiervoor niet af te spreken maar komt gewoon naar de sporthal net voor de start van een training en je mag direct meetrainen gedurende 3 weken alvorens te beslissen om in te schrijven.


TRAININGSDAGEN

- MAANDAG van 19:00 tot 20:30 u >> iedereen: kadetten (9-14j), tieners én volwassenen

- DONDERDAG van 20:30 tot 22:00 u >> training alleen voor tieners (>14j) én volwassenen

- ZATERDAG van 16u30 tot 18u00 >> iedereen: kadetten (9-14j), tieners én volwassenen

meer info op http://www.tenguryu.beSitemap


CONTACT
Aangezien de Sensei’s buiten de trainingen ook nog ander werk hebben
(en’s avonds Jiujitsu trainingen geven in Berlare en Gent) kan u hen best bereiken VIA MAIL op ObscureMyEmail

Slider play pause